Setkání Sensas týmů 2009

25.11.2009 00:00

Setkání Sensas týmů České a Slovenské republiky se uskutečnilo v sobotu 21.11.2009 v Huštěnovicích poblíž Uherského Hradiště. Do programu setkání byly zařazeny tyto body:

  • zahájení,
  • prezentace novinek firmy Sensas pro rok 2010, prováděná přímo "tváří" firmy Jeanem Desquem,
  • prezentace vítězného týmu mužů ze Slovenska na Mistrovství světa 2009 v Holandsku,
  • prezentace týmu žen České republiky, které skončily na Mistrovství světa v Itálii na 2. místě,
  • seminář s J. Desquem na témata problematiky krmení a seznámení s revírem, kde se v roce 2010 uskuteční Mistrovství světa mužů,
  • vyhlášení nejlepších týmů i jednotlivců Sensas v roce 2009 a ukončení setkání.


Během celé akce bylo možné nakupovat zboží za výprodejové ceny.

Setkání krátce zahájil v 9 hod ing. Vaněk z firmy Rybolov s.r.o., po zahájení ještě dál probíhala volná debata a hlavně prodej náčiní a vybavení, čehož využila valná většina přítomných. Já si mimo jiné cíleně kupuji i 2 ks lízátek a nechávám si je podepsat Jeanem Desque.


Sice tyto velikosti lízátek mám, ale doufám, že tyto, s podpisem JD budou jen nabývat na ceně :).

Poté se v asi 10 hod všichni účastníci přesunuli do vedlejšího kulturního domu, kde už byly připraveny nové produkty Sensas pro rok 2010 a jejichž prezentaci (nutno říct, že velmi podrobnou a otevřenou) provedl známý a úspěšný závodník Jean Desque, společně se svým kolegou Christophem Noualhierem.

Největší část prezentace byla věnována děličkám, probraly se opravdu velmi detailně. Od vlastností, rozdělení podle druhu zamýšleného lovu, přes upřesnění kompaktibilnosti se staršími topsety, až po tipy na správné umístění rolny nebo úpravu kalíškovacího topsetu.

Po děličkách následovala prezentace obhozových prutů, boloňských prutů a ouklejových bičů, trendem Sensasu pro příští rok je prodávat tyto třídy prutů vždy rozdělené do dvou základních skupin - na ryby menší a ryby větší.


Celou prezentaci překládal do našeho mateřského jazyka Ivan Görčöš.

Po prutech byly (už ne tak detailně) prezentovány další výrobky jako podběráky, oděvy apod. Dozvěděli jsme se také o různých maličkostech, které např. umožní lepší a spolehlivější práci amortizéru v topsetu apod. A po ukončení prezentace nastala "volná zábava", čili bylo možné si všechny pruty i ostatní věci osahat a vyzkoušet. A je fakt, že někteří účastníci opouštěli sál jen velmi neradi (nechci přímo říct, že se slzami v očích :)).

Nicméně program pokračoval dál a po obědě nastoupili "na place" slovenští reprezentanti, první na Mistrovství světa 2009. Průběh zhodnotili a popsali ústy Igora Holečka, nejednalo se o připravenou prezentaci ale spíš jen vysvětlující komentáře k fotografiím, na což pak navázaly dotazy přítomných.
V podobném duchu proběhla i prezentace týmu českých žen, která byla vedena ovšem mužem, p. Bačinou.
V prezentacích zaznělo mnoho zajímavého, a v obou se objevil společný prvek. Jak ženy, tak muži uvedli, že jedna se základních věcí, která je dovedla k úspěchu, bylo krmení pouze pomocí kalíškovacího topsetu (samozřejmě kromě krmení základního). Když si k tomu přidám zkušenosti, které jsem nasbíral letos na lize i já, tak mám pocit, že v budoucnu se při chytání s děličkou už ani jinak krmit nebude.


Velkou pozornost vzbudily i nové řady splávků pro rok 2010.

Dalším bodem programu byla přednáška už zmíněného Jeana Desque. Ten nejprve začal s popisem rybářského revíru, na kterém se bude konat Mistrovství světa 2010 a poté plynule přešel na problematiku krmení. K tomu se na plátno promítaly nahrávky z rybářských závodů a JD veškeré dění na plátně komentoval. Přesto, že čas už dosti pokročil, tak Jean byl k nezastavení. Při odpovědi na otázku se vždy dostal okrajově k další problematice, na kterou ihned přeskočil a pokračoval. Nutno říct, že nijak nemlžil a odpovídal vždy jasně a přímo k věci. Stejně tak musím říct, že se nikomu nepodařilo položit otázku, na kterou by neznal odpověď, dokonce se ani nestalo, že by se v kterékoli jeho odpovědi objevil náznak nedůvěryhodnosti.

Odpovědi a výklad byl velmi zajímavý, přesto se ale začala objevovat celodenní únava z cesty a předchozích prezentací. Ale J. Desque byl k nezastavení a stále měl nová a nová témata ... Naštěstí I. Görčöš v určitém okamžiku Jeana velmi taktně zastavuje, díky mu za to, protože jinak bychom v Huštěnovicích seděli určitě až do neděle.

A pak už následovalo slavnostní vyhlášení interní soutěže pro týmy a jednotlivce, závodící v ČR i SK pod značkou Sensas, které provedl ing. Vaněk. Vyhlášení přešlo volně v rozloučení a setkání Sensas týmů 2009 bylo u konce. Tak zase za rok nashledanou!

PS: Pokud vám chybí výsledky ze slavnostního vyhlášení, nezoufejte. Celé vyhlášení, ale i zahájení setkání a prezentaci děliček jsem nahrával videokamerou a právě pracuji na finálním střihu. Takže všechno bude!

Tomáš Mihula

Doplněno 29.11.2009:

Videonahrávka je už hotová, sledujte ZDE. U některých uživatelů s prohlížečem Internet Explorer může dojít k chybnému načtení stránky, v tom případě přejděte na tento odkaz: Setkání týmů Sensas 2009.

Zpět
TOPlist